Συνταγές
- ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΡΟΔΙΤΙΚΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
- ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ
- ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ
- ΖΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΦΕΤΑ, ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ
- ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ
- ΠΑΡΙΑΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑΣ
- ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
- ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΜΕ ΜΕΛΙ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕ
- ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥΦΙΚΟ
- ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
- ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ
- ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΛΙ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
- ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ KAI ΒΑΝΙΛΙΑ
- ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΦΕΤΑ
- ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
- ΚΥΘΗΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΔΕ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
- ΣΑΛΑΜΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
- ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
- ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
- ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
- ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
- ΖΑΓΟΡΙΣΙΑ ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
- ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
- ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
- ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
- ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΣΟΥΣΑΜΙ, ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
- ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΡΟΔΙΤΙΚΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή χτένι σπάλας)
- 1 πακέτο μακαρόνια MISKO Νο 2
- 1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 καρότο
- 1 κομμάτι σέλερυ
- 1/2 φλ. κρασί
- λίγα κόκαλα μοσχαριού
- 1 κ.σ. πελτέ
- 2 συσκευασίες ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κομμάτι κανέλα
- 4-5 μπαχάρια
- αλάτι - πιπέρι
- τρίμματα φέτας «ΔΙΒΑΝΗ»
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι. Αφαιρούμε τυχόν μεμβράνες από το κρέας. Το κόβουμε σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κόκαλα. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
Λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε, ανακατεύοντας για 5´- 6' . Τρίβουμε τον πελτέ για 1´ ώστε να ψηθεί στην βάση της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU.
Προσθέτουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τα ροδισμένα κόκαλα, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό (ίσα που να σκεπάζει τα υλικά).
Χαμηλώνουμε την φωτιά από την ώρα που θα πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2 ώρες, μέχρι το κρέας να λιώνει σχεδόν. Προς το τέλος του βρασμού αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά, δεμένα σε ένα τουλπάνι. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
Η σάλτσα πρέπει να είναι παχιά και δεμένη και το κρέας να λιώνει σε κομματάκια. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ως βάζουμε σε πιατέλα. Από πάνω βάζουμε την σάλτσα και τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ.