Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΙΚΑΡΙΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Υλικά

  • 1 ½ φλ. ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χόνδρο από τη MISKO
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 4 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
  • φλούδα πορτοκαλιού
  • 150 γρ. αμύγδαλο καθαρισμένο
  • 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10' στους 200 β μέχρι να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας μέχρι να μοσχομυρίσει. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ, την κανέλα και την φλούδα κι αφήνουμε να πάρουν βράση (βράζουμε για 5' σε μέτρια φωτιά)
Αποσύρουμε από την φωτιά το σιμιγδάλι και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε στην φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του το σιμιγδάλι και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. 
Προσθέτουμε στο τέλος τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αδειάζουμε τον χαλβά σε ταψάκι.
Αφού κρυώσει, τον περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόγραμμα