Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. φέτα σε χοντρά τρίμματα ΔΙΒΑΝΗ
  • 200 γρ. κασέρι ΔΙΒΑΝΗ σε καρεδάκια
  • 400 γρ. νερό
  • 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELNTHI
  • ½ φλ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 ΚΣ αγνό βούτυρο ΔΙΒΑΝΗ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλ. ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° στον αέρα .Τοποθετούμε πυρίμαχο σκεύος ή μαντέμι ή γάστρα στο φούρνο μέχρι να πυρώσει.
Κόβουμε μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα ,το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το τινάζουμε να ανοίξει.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό και το λάδι. Ανακατεύουμε με κουτάλι ώστε να γίνει παχύς χυλός. Προσθέτουμε την φέτα και το κασέρι ΔΙΒΑΝΗ κι ανακατεύουμε. Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση. 
Με προσοχή βγάζουμε την πυρωμένη γάστρα ή πυρίμαχο από τον φούρνο . Περιχύνουμε με 1/4 φλ. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε την βάση με το μισό σουσάμι. Αδειάζουμε μέσα την τυρόπιτα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και τον γλυκάνισο .
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για περίπου 35 ´, ώσπου να ροδίσει καλά και να κάνει κρούστα. Όπως την βγάζουμε καυτή, περιχύνουμε με το ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ.

Πρόγραμμα