Συνταγές
ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια MISKO Νο 6
- 5 - 6 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
- 8 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 1 πρέζα ζάχαρη
- λίγα φρέσκα μυρωδικά
- 200 γρ. φέτα ΔΙΒΑΝΗ
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο ALTIS και ροδίζουμε τα σπασμένα σκόρδα για 1'.
Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, την ζάχαρη και αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε την σάλτσα για 30' σκεπασμένη.
Βράζουμε τα μακαρόνια 2´ – 3´ πιο λίγο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία και τα ρίχνουμε με τσιμπίδα στην σάλτσα ντομάτα. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3' .
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ. Σερβίρουμε με μπόλικη σάλτσα κι έξτρα φέτα.
ΡΟΔΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΠΑΡΟΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ
ΙΚΑΡΙΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ
ΚΑΒΑΛΑ
ΚΟΖΑΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ
ΤΡΙΠΟΛΗ
ΛΕΣΒΟΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΝΙΣΥΡΟΣ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ