Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΝΙΣΥΡΟΣ

ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΥΖΗΘΡΑ

Υλικά

  • 1 - 1/2 κιλό φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 1 - 1/2 φλιτζάνι ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • 1-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη5 αυγά
  • 2 πρέζες μαστίχα
  • ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 2 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι MISKO
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε, μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι. Προσθέτουμε το μέλι ΑΤΤΙΚΗ τη ζάχαρη, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.
Ψήνουμε στους 180°C για 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το μέλι ΑΤΤΙΚΗ και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Πρόγραμμα