Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

Υλικά

  • 10 σύκα αποξηραμένα
  • 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 4 ΚΣ βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 250 γρ. ανάμεικτη σαλάτα εποχής
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • αλάτι
  • λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU

Εκτέλεση

Βάζουμε τα σύκα σε μια μικρή κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το κρασί και το βαλσαμικό ξύδι KALAMATA PAPADIMITRIOU, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10' μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ρουφήξουν τα υγρά. 
Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε.
Σε μπολ βάζουμε την σαλάτα. Πασπαλίζουμε με σύκα και καρύδια.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο ALTIS με το βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU και περιχύνουμε. 
Ανακατεύουμε και κατόπιν ραντίζουμε με τη κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU.

Πρόγραμμα