Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

Συνταγές

    ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

    ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

    Υλικά

    • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • λίγο νερό
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 κ.σ. μέλι ΑΤΤΙΚΗ
    • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
    • κανέλα
    • σουσάμι καβουρδισμένο
    • ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ
    • λίγο πετιμέζι

    Εκτέλεση

    Κοσκινίζουµε το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι ΑΤΤΙΚΗ και νερό ώσπου να έχουμε έναν μέτριο σε πυκνότητα χυλό. 
    Ανακατεύουμε με σύρμα καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει ομοιόμορφος και λείος. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί για 10'. 
    Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά, κουταλιά τηγανίζουμε τις τηγανίτες µέχρι να ροδίσουν. 
    Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσουν για 2' περίπου. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
    Τις βάζουμε σε πιάτο ,τις περιχύνουμε με μέλι ΑΤΤΙΚΗ, πασπαλίζουμε κανέλα και καβουρδισμένο σουσάμι.

    Δες επίσης

    Πρόγραμμα