Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

Συνταγές

    ΚΥΘΗΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΔΕ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

    ΚΥΘΗΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΔΕ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

    Υλικά

    • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
    • 1 πακέτο φιδέ MISKO
    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
    • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
    • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
    • 1 κλαδάκι θυμάρι
    • 1 δαφνόφυλλο
    • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
    • 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
    • 2 συσκευασίες ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια.
    • αλάτι – πιπέρι
    • τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ

    Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο ALTIS και ροδίζουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές για 5΄-6΄. 
    Συγχρόνως σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το θυμάρι και το δεντρολίβανο για 5΄-6΄, ανακατεύοντας τακτικά για να μην πάρουν χρώμα. 
    Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και τη κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄. Τότε προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ντομάτες και λίγο νερό.
    Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. 
    Ξεκοκαλίζουμε το ψαχνό και το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με τα δάχτυλα. Με το μίξερ πολτοποιούμε τη σάλτσα με τα λαχανικά, αφού αφαιρέσουμε τα μυρωδικά.
    Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Ξαναρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στη σάλτσα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. 
    Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα μακαρόνια σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φέτα ΔΙΒΑΝΗ και κατά μήκος προσθέτουμε την σάλτσα κοτόπουλου.

    Δες επίσης

    Πρόγραμμα