Recipes
“MIZITHROPITA” WITH HONEY AND CINAMON

Ingredients
- portions: 10
- preparation time: 10 ´
- baking time: 40 ´
- 1½ kg fresh “mizithra” cheese without salt
- 1½ sugar
- 1 cup honey
- 5 whisked eggs
- 1/2 tablespoon mastic
- zest of 1 lemon
- 1/2 cup semolina
- 1 tablespoon cinnamon
- extra honey and extra cinnamon for the serve
Directions
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη μυζήθρα με πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι. Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού. Ψήνουμε στους 180C για 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.