Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΤΡΙΠΟΛΗ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ

Υλικά

  • 6 μεριδες
  • χρόνος προετοιμασίας: 10'
  • χρόνος μαγειρέματος: 30'
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 500 γραμ κριθαράκι χοντρό
  • 250 γραμ μαγειρεμένα ρεβίθια
  • 2 πρέζες κύμινο
  • 2 πρέζες μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για λίγα λεπτά να ψηθεί. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο. Ανακατεύουμε. Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1/4 φλ. ελαιόλαδο. Ροδίζουμε το μισό κριθαράκι να γίνει σκούρο. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο κριθαράκι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί. Το ρίχνουμε στα υλικά μαζί με τα ρεβίθια. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Συμπληρώνουμε βραστό νερό η ζωμό και σιγοβράζουμε για 19-12' ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πρόγραμμα