Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΘΡΑΚΗ

ΜΗΛΙΝΑ ΘΡΑΚΗΣ

ΜΗΛΙΝΑ ΘΡΑΚΗΣ

Υλικά

  • 1-1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη
  • 3 αβγά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο Άλτις
  • 3-4 κσ αλεύρι
  • 1/3 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • Για το ταψί:
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 κσ κανέλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ την ζάχαρη και την κανέλα για το ταψί. Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και προσθέτουμε τη μισή κούπα λάδι και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα μέχρι ο χυλός να γίνει παχύρευστος. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα. Στρώνουμε δύο στρώσεις αλευρωμένες φέτες από κολοκύθι και πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και κανέλα και στρώνουμε άλλες δύο στρώσεις με το κολοκύθι. Ρίχνουμε το χυλό πάνω από τις στρώσεις με το κολοκύθι. Στο τέλος ραντίζουμε με λίγο λάδι, ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε στους 200° C για 40´.

Πρόγραμμα