Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

Συνταγές

    ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΧΟΝΔΡΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

    ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΧΟΝΔΡΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

    Υλικά

    • χρόνος βρασμού: 60'
    • μερίδες: 6
    • χρόνος προετοιμασίας: 5 ´
    • 500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
    • 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό κομμένο σε μπουκιές
    • 1 /2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
    • 1 κ.σ. γεμάτο πελτέ ντομάτας
    • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
    • 2 πρέζες μπαχάρι
    • 2 πρέζες γαρίφαλο
    • 2 πρέζες κανέλα
    • 1 κ.γλ. ζάχαρη
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
    • αλάτι

    Εκτέλεση

    Σε κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε τις μπουκιές χταποδιού σε μέτρια φωτιά έως ότου πιούν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 3΄-4΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να ψηθεί για 2'. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί. προσθέτουμε 2 λίτρα νερό. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. Τότε προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12΄ ή μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να παραμείνει το κριθαράκι σπειρωτό και ανακατεύουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα φρέσκα χταπόδια είναι αλμυρά. Πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

    Δες επίσης

    Πρόγραμμα